Over Heimr

Heimr is een LARP groepering. Weet je niet wat LARP is? Dan zou ik eerst daar achter zien te komen als ik jou was, voordat je dit leest. Klik hier voor een uitleg over larp.

Sinds kort organiseren we ook onze eigen LARP evenementen.

Wat is het verschil tussen een LARP groepering en een LARP vereniging?

Een LARP vereniging organiseert de LARP evenementen van (meestal) 1 setting, met 1 verhaal, dat zich afspeelt in 1 fictief universum en ze volgen 1 regelset. Een LARP groepering is een groep spelers die samen een groepering personages wilt neerzetten. Stel dat jij een groep van 5 dwergen uit dezelfde dwergen clan wilt spelen. Dit kun je natuurlijk niet in je eentje, daar heb je andere mensen voor nodig. Dus dan start je een LARP groep en zoekt nog 4 andere die het ook wel leuk lijken om dwergen uit dezelfde clan te spelen. Ons doel is dus het organiseren van een groep spelers die samen naar LARP evenementen gaat van LARP verenigingen.

De beste manier om LARP te leren is om mee te gaan met een groep ervaren LARPers. Zoals wij!

Sins kort organiseren we ook onze eigen LARP evenementen. (om het allemaal nog maar een tikkeltje verwarrender te maken)

Bij welke vereniging spelen jullie dan?

De spelers in onze groep spelen als groep bij slechts 1 vereniging, Vortex adventures. Op dit moment speelt daar een groep Ogres, maar er zijn nog wel meer plannen voor groepen, en we hebben hiervoor ook andere groepen gespeeld. Al onze groepen hebben 1 ding gemeen echter, ze komen allemaal van de fictieve fantasy wereld "Heimr". Ook zijn er plannen om bij andere verenigingen ook groepen te gaan spelen. Verder zijn er ook veel spelers van ons erg actief (als individuen of als mini groepjes van 2 tot 4 man) bij andere verenigingen. Bij veel verenigingen kunnen we je ook op weg helpen, vraag om een specifieke vereniging in ons forum!

Wat is het verschil tussen jullie en andere groeperingen?

Ten eerste zijn wij verreweg (voor zover we weten) de grootste en meest actieve LARP groepering in Nederland. Wij staan erg open voor nieuwe spelers en helpen die graag de fijne kneepjes van het LARP spel leren, dit zorgt er voor dat wij snel groeien en actief blijven. Een ander groot verschil is dat wij meerdere groepen neerzetten, allemaal van dezelfde fictieve wereld, Heimr. Daar waar andere groepen meestal uit elkaar vallen nadat de groep verdwenen is, blijft Heimr. Zo raken we goed op elkaar ingespeeld en kunnen nieuwe ideeën voor groepen die van deze wereld afkomen al gevormd worden terwijl de vorige groep nog op volle sterkte draait.

Ook hebben wij op onze wiki een zeer uitgebreide achtergrond informatie staan die de wereld van Heimr beschrijft. Deze achtergrond is speciaal geschreven om een goede basis te geven voor interessante LARP personages maar is ook zo geschreven dat je lang niet heel de achtergrond van Heimr hoeft te kennen om een realistische Heimeriaan te spelen. Je hoeft alleen datgene te lezen dat jou personage ook echt weet. Wij helpen je graag met het maken van een personage dat in deze wereld past en vertellen je ook graag welke achtergrond je dan het beste kunt lezen om dit personage consistent en wijs over te laten komen.

Deze achtergrond is nog niet volledig af en wij stimuleren onze spelers ook om mee te helpen en mee te denken over de gedeeltes van Heimr die nog niet volledig ingevuld zijn. Mee werken aan het achtergrond verhaal van Heimr is een leuke bezigheid die onze spelers bij elkaar brengt tussen de LARP evenementen door. Heimr staat daarnaast niet stil. Het politieke gekonkel, de oorlogen/aanslagen, de schermutselingen, de kroeggevechten, ziektes, boze goden, listige demonen en onstabiele economieën zorgen er voor dat Heimr voortdurend veranderd. Wij zorgen er voor dat onze spelers op de hoogte blijven van wat er in Heimr gaande is door middel van door ons team geschreven in character nieuws berichten.

Ook brengen wij onze spelers vaak bij elkaar door het organiseren van tuinfeesten, knutseldagen en we hebben elke week op woensdag in of Hilversum een bijeenkomst om te werken aan de achtergrond van Heimr.

Wij zijn van plan om deze lijst met uitblinkers nog zeker uit te breiden met kleine mini evenementen en nog meer manieren voor onze spelers om de wereld van Heimr te beïnvloeden, zowel in als buiten het spel om.

Geweldig! Hoe begin ik?

Het beste kun je beginnen door je in te schrijven op 1 van onze evenementen of contact op te nemen via Facebook of via een email (info@heimr.nl) om te melden dat je graag een personage uit Heimr wilt spelen op de vereniging "Vortex adventures".

Wij zullen je vervolgens persoonlijk helpen met het maken van een personage, het samenstellen van een kostuum en alles waar je vragen bij hebt of je vrij laten om alles voor jezelf uit te zoeken als je dat liever hebt.

Welkom op Heimr!